Friss topikok

  • qwert42: Üdvözlöm Az oldal szerkesztőjéhez keresem a kapcsolatot a <a href="http://nyiregyhazaallas.hu"... (2013.11.15. 23:19) Nyíregyháziak az APEH feketelistáján
  • gabesas: giganet hotspotok (pláza, szarvas utca, talán örökösföld egy része), kávéláz, gülbaba, index, amik... (2009.03.24. 21:57) Hotspot a Torzóban
  • BGy: Amennyire ismerem a Városháza kreativitását, képesek is lennének Jonatánnak nevezni a stadiont. Ja... (2009.01.24. 06:21) Stadion
  • BGy: Nagy itt a csend. Várjuk a város friss híreit, a Városháza bicskanyitogató hülyeségeit, hogy hozzá... (2009.01.21. 13:13) Forró vízbe esett a disznóvágáson egy kislány
  • BGy: Gondoltam, ide érdemes beírnom azt a hírt, amit ma olvastam. A Szpari 7.5 millió forintot kap a vá... (2009.01.03. 19:36) Dinamo-Szpari együttműködés

stat

Reklám...

Írjuk együtt a blogot!

Láttál, hallottál valami érdekeset? Te is publikálnál a Nyíregyháza blogon? Írj egy e-mailt: nyiregyhazablog kukac gmail.com

Utolsó kommentek

9,9 milliárdos támogatás Nyíregyházának!

2008.10.01. 17:58 | Nyíregyblogger | 2 komment

Címkék: nyíregyháza támogatás szennyvíz

A kormány támogatja a Nyíregyháza és térsége szennyvízkezelési nagyprojektet

- A kormány támogatja és benyújtja az Európai Bizottságnak a Nyíregyháza és térsége szennyvízkezelési nagyprojektet - jelentette be Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.

Az államtitkár elmondta: a beruházás értéke meghaladja a nettó 12,5 milliárd forintot, amihez az európai uniós és a magyar kormányzati finanszírozás 9,9 milliárd forinttal járul hozzá, ez a projekt 80 százalékát teszi ki. A többit Nyíregyháza mint projektgazda állja.
A projekt megvalósulása esetén a városban és közvetlen környékén a mostani 81 százalékos csatornázottsági szintet 96 százalékosra növelik 2011 végére.

Molnár Csaba kifejtette: a program mintegy 20 ezer környékbeli állampolgárt közvetlenül, 120 ezret pedig közvetve érint majd kedvezően.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a projekt három részből áll: fejlesztik és bővítik az üzemen kívül lévő szennyvíztisztítókat, új komposztáló telepet létesítenek, csatornahálózatot építenek.

Elmondta, hogy a nyíregyházi környezetvédelmi nagyprojektet is minél előbb szeretnék kiküldeni az Európai Bizottságnak. Utalt arra, hogy a hét második felétől már tíz - hét környezetvédelmi és három közlekedési - magyar nagyprojekt lesz kint Brüsszelben.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Tervből jelentős forrást, 188 milliárd forintot allokált a kormány a 2007-2008. időszakban arra, hogy a Magyarország az uniós környezetvédelmi kötelezettségét teljesítse, vagyis 2015-ig minden, 2.000-nél több lakosú településen legyen szennyvízelvezetés. A következő, 2009-2010-es tervezési időszakban is hasonló nagyságrendet szánnak erre a feladatra.

Kérdésre válaszolva Molnár Csaba elmondta, hogy a tényleges megvalósítás jövő április elsejével indul, a befejezés időpontja 2011. december 31. Utalt arra, hogy nem kell megvárni a brüsszeli döntést a támogatási szerződés megkötéséhez, ezzel jelentősen csökkenteni lehet a kivitelezés folyamatát. Nyíregyházával a brüsszeli döntési folyamat alatt meg szeretnék köti a támogatási szerződést.

Forrás: http://kormanyszovivo.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyiregyhaza.blog.hu/api/trackback/id/tr8691149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rolvisa · http://www.bloggeranyo.com 2008.10.01. 18:49:15

Éppen ideje lenne.A szennyvízelvezetés ,nagyon fontos lenne.A mi utcánkban sokan a kert alá nyomatják a szennyvizet, ez egy kis falú,kis jövedelmű emberekkel, és nemigen tudnak társulási, vagy pályázati alapon elindulni.Szagoljuk a bűzt évek óta.Zárt ablak mert mindennapos a bűz. Hepatitis már kétszer volt a faluban. A vezetés meg semmit nem lép.Nincs ellenőrzés évek óta.áldatlan állapotok.

Nyíregyblogger 2008.10.01. 19:03:26

Szia Rolvisa!
Üdv a blogon!
Nagyon ráférne a térségre, akármennyire is fújnak most ránk ezért sokan...
süti beállítások módosítása