Friss topikok

 • qwert42: Üdvözlöm Az oldal szerkesztőjéhez keresem a kapcsolatot a <a href="http://nyiregyhazaallas.hu"... (2013.11.15. 23:19) Nyíregyháziak az APEH feketelistáján
 • gabesas: giganet hotspotok (pláza, szarvas utca, talán örökösföld egy része), kávéláz, gülbaba, index, amik... (2009.03.24. 21:57) Hotspot a Torzóban
 • BGy: Amennyire ismerem a Városháza kreativitását, képesek is lennének Jonatánnak nevezni a stadiont. Ja... (2009.01.24. 06:21) Stadion
 • BGy: Nagy itt a csend. Várjuk a város friss híreit, a Városháza bicskanyitogató hülyeségeit, hogy hozzá... (2009.01.21. 13:13) Forró vízbe esett a disznóvágáson egy kislány
 • BGy: Gondoltam, ide érdemes beírnom azt a hírt, amit ma olvastam. A Szpari 7.5 millió forintot kap a vá... (2009.01.03. 19:36) Dinamo-Szpari együttműködés

stat

Reklám...

Írjuk együtt a blogot!

Láttál, hallottál valami érdekeset? Te is publikálnál a Nyíregyháza blogon? Írj egy e-mailt: nyiregyhazablog kukac gmail.com

Utolsó kommentek

Nyíregyháziak az APEH feketelistáján

2009.04.30. 16:54 | Nyíregyblogger | 2 komment

Címkék: apeh nyíregyháza

Az APEH ismét közzétette "A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listáját". A 2009. 04. 29-i listán öt nyíregyházi szerepel:

Név

Megállapított

adóhiány

összege (Ft)

Megállapított

jogkövetkezmény

összege (Ft)

Dankó Zoltán51.740.41249.611.041
Dankó Miklós50.670.85648.777.589
Nagy Antal János47.946.57943.722.994
Kántorné Illés Ildikó18.361.01217.507.752
Mazák András József16.511.32815.944.685

 

A teljes lista megtalálható az APEH honlapján, ide kattintva!

"Olyan volt már a végén, mint egy rossz házasság" - Tagcserék Alvinéknál

2009.02.25. 10:35 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: spider alvin

Kettős tagcsere történt az Alvin és a mókusok zenekarban.

A legközelebbi koncert alkalmával a zenekart már új felállásban láthatja és hallhatja a közönség.
Gergő posztját Nagy Dani vette át, Petit pedig Kostyál Bandi váltotta fel.

Nagyon örülök Bandi szereplésének, bár kíváncsi vagyok, hogy tud beilleszkedni a "fiatalokhoz" :)

Emlékeztek még a jó öreg Spiderre? De szép idők is voltak azok :)

(a fiatalabbaknak: Bandi a jobb szélső fess legény)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tagcserékről részletek itt:

Zene.hu

és itt:

Alvinék oldala

Akiről beszélünk: Seres Mária, Nyíregyháza!

2009.02.25. 05:51 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: seres mária

Végre ismét egy ember, aki miatt Nyíregyháza a hírekben szerepel, és nem a botrányok között.

Úgy érzem, nem árt, ha itt is megjelentetjük levelét!

 Mária honlapja: www.seresmaria.hu

 

 

 

 

Dr. Sólyom László Köztársasági Elnök úr részére

Budapest, Szent György tér 1.

---------------------------------------

 

 

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

 

 

Levelemet egy Öntől származó idézettel szeretném kezdeni: ”mindig meg kell gondolni, mi az igazán fontos. Nagy fordulat lehet az életünkben, ha azt keressük, ami valódi szükségleteinket és boldogulásunkat szolgálja.”

 

Én ezen a fordulaton 2008 nyarának végén estem át.

Magánszemélyként népszavazási kezdeményezést nyújtottam be az Országos Választási Bizottsághoz az alábbi kérdésben:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

 

Számtalan dolgot tudtam felhozni, ami e döntésem ellen szólt – négy gyermek, a legkisebb akkor még két éves sem volt, szervezett támogató háttér teljes hiánya, földrajzi „elszigeteltség”, hisz nem a fővárosban élek, hanem Nyíregyházán – és még hosszan sorolhatnám. De mindezek együtt nem nyomtak annyit a latba, mint az a belső késztetés, hogy nincs kire várni, cselekedni kell. Lépni kell előre, még ha csak egy nagyon kicsit is, mert folyamatos hátramenetben az ember nem veszi észre, hogy mikor kerül a szakadék szélére…

 

A döntést egy személyben hoztam meg, hisz tudtam, hogy családtagjaim sokkal jobban szeretnek és féltenek annál, mintsem hogy egy ilyen cselekedetre biztassanak. Éppen ezért nem szóltam nekik sem – csak két hónappal később szembesültek azzal, hogy mibe is kezdtem bele.

 

Nem sokan adtak nekem esélyt arra, hogy az előírt határidőre összegyűjtöm akár csak a minimálisan szükséges 200 ezer aláírást. De annál nagyobb lett a meglepetés, amikor a négy hónapos aláírásgyűjtés utolsó napjának utolsó órájában átadtam az Országos Választási Bizottság vezetőjének 591.748 aláírást.

 

A négy hónap alatt több ezer emberrel kerültem kapcsolatba – az utolsó napokban az ország 31 városába utaztam el, és mindenhol ugyanazzal szembesültem: az emberek elégedetlenek, érzik hogy egyre nagyobb a baj, és szinte kétségbeesve próbálnak kiutat keresni. És nem kapnak segítséget „felülről” – pedig milyen jó is lenne bízni abban, hogy az országot irányító gazdasági vagy akár politikai erők látják a kiutat.

 

Az én kezdeményezésem mondhatni szelepként működött, a társadalom feszültségéből valamennyit elvezetett. Sikerült bebizonyítani, hogy igenis akarjuk a társat látni a másik emberben, hajlandóak vagyunk bízni egymásban, és akarunk együtt cselekedni a közös célok érdekében. Ehhez pedig sem pártokra, sem egyéb szervezetekre nem volt szükség.

 

Ritka pillanat, amikor egy ilyen összefogás kézzelfoghatóvá válik. Ennek én részese lehettem, és megélhették páran azok is, akik ott voltak velem az OVB-nél február 12-én délután.

 

Sajnos azonban ez a pozitív üzenet a tömegekhez nem juthatott el. Néhány kivételtől eltekintve a média szűkszavú híradásként kezelte, a jelentős része pedig említést sem tett róla.

Sok tízezer ember csupán az én honlapomon lévő számlálót meglátva döbbent rá, hogy milyen példa nélküli civil összefogás történt az elmúlt hetekben, ami örömmel töltött el mindenkit.

Tisztelt Köztársasági Elnök úr!

 

 

Egy egész ország hallgatta Önt az Újév első perceiben. És szerintem sokan meg is értették az üzenetet:

Önökön legalább annyi múlik, mint a politikusokon, sőt, szerintem több. Önök, a választópolgárok bízzák meg és hatalmazzák fel az állam működtetésére és a helyi ügyek intézésére a képviselőket, akik Önöknek felelősek. Önök ítélik meg tevékenységüket minden választáskor. De ne forduljanak el a politikától a választások között sem. Van lehetőségük a véleménynyilvánításra és a nyomásgyakorlásra, képviselőik ellenőrzésére. De ez csak egy kis része az ország életének és az Önök életének is. Arra kérem tehát Önöket, gondoljunk arra is, ami a mostani helyzetben rajtunk, és csakis rajtunk múlik.”

 

Ez a gondolat is segíthetett abban, hogy a közel 600 ezer ember eljusson odáig, hogy cselekedni kell – akár egyetlen aláírás erejéig –, és támogasson egy szimbolikus kérdést, aminek a legfontosabb mondanivalója az: tegyünk azért, hogy olyan országban élhessünk, ahol a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak.

 

 

Számtalan élmény, tapasztalat halmozódott fel bennem az elmúlt néhány hónapban. Nagyon sokan megtiszteltek bizalmukkal, és megosztották velem a gondolataikat. Tudom mik azok a kérdések, melyekre a tömegek mihamarabb megoldást várnának. Éppen ezért egy személyes találkozásra szeretnék Öntől lehetőséget kapni.

 

A Magyar Köztársaság elnökeként, ráadásul civil, és emellett „zöld” emberként Ön egy személyben kifejezi a nemzet egységét és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Éppen ezért közvetlenül szeretném tájékoztatni az általam elindított összefogás erejéről, valamint az ennek kapcsán tapasztalt, a demokrácia intézményeiben vetett hitem megingásához vezető megnyilvánulásokról.

 

Zárásként újra az Ön szavait idézem: ”mindig meg kell gondolni, mi az igazán fontos.”

Tudom, hogy az Ön mögött lévő tapasztalat és tudás segíti abban, hogy felismerje a valóban fontos dolgokat. És hiszem azt is, hogy újévi beszédének zárógondolata sem csupán egy gondolat a sok közül: ”A tisztesség hosszú távon megéri.”

 

 

 

Tisztelettel várom a visszajelzését:

Seres Mária

a népszavazást kezdeményező magánszemély

 

Kelt: 2009. február 23.

 

 

 

 

Stadion

2009.01.22. 10:34 | Nyíregyblogger | 3 komment

Címkék: stadion

A szon portálon felvetődött a kérdés, hogy kiről lehetne elnevezni a városi Stadiont?

Mivel ott jónéhány hozzászólást kimoderáltak, vitassuk meg itt a dolgot.

Az én szavazatom:

Szatke Zoltán

Aki valamennyire képben van a Szparival kapcsolatban, annak nem kell Szatit dicsőítenem, ismerjük.

Várom a további javaslatokat!

Forró vízbe esett a disznóvágáson egy kislány

2008.12.08. 14:10 | Nyíregyblogger | 3 komment

Címkék: disznóvágás leforrázás

Lélegeztetőgépen van az az érpataki, hároméves kislány, aki szombaton esett bele egy fazék forró vízbe, mikor a családjánál disznóvágás volt.

A kislány anyja vonattal indult el, hogy kórházba vigye a gyermekét. A kislány jelenleg Miskolcon van. 

A hatgyermekes család érpataki udvarán éppen disznóvágás volt. Egy forró vizes fazekat bevittek a házba, letették a padlóra, ebbe esett bele a kislány. Édesanyja egy szomszédot kért meg, hogy kocsijával az újfehértói ügyeletre vigye őket. Az ottani orvos azonban éppen egy másik sürgős esetnél volt kint. 

Az ápolónő azt tanácsolta, hogy várják meg az orvost, illetve felajánlotta, hogy mentőt hív, hogy Nyíregyházára szállítsák a kislányt. Az édesanya azonban inkább vonatra szállt a kislánnyal és Debrecenbe vitte. Onnan már mentő vitte tovább Miskolcra. A rendőrséget vasárnap értesítették a kórházból. Az ügyben a rendőrség nyomoz.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek-egészségügyi Központjában a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy a kislány testén nagy kiterjedésű, súlyos égési sérülések vannak. A légzéshez és vérkeringésének támogatásához is gépek szükségesek.

forrás: hirszerzo.hu

Nagy az Isten állatkertje...

Dinamo-Szpari együttműködés

2008.12.08. 08:30 | Nyíregyblogger | 1 komment

Címkék: nyíregyháza kijev dinamo szpari

Hamarosan aláírásra kerül az a megállapodás, amelyet a Kijevi Dinamo és Nyíregyházi Spartacus FC között jön létre.

  Révész Attila a következőket mondta kijevi útjáról:

  - A tervezetnél rövidebb lett a látogatásom, de komoly eredményekről számolhatok be. Az európai élvonalba tartozó ukrán klub hosszú távú együttműködést kezdeményezett. Elkészítettek egy megállapodást, amelyet most hivatalosan is lefordítunk. Hozzátesszük a javaslatainkat, és várhatóan még decemberben a két klub vezetői alá is írják azt.

  A kijevi klub továbbra is vállalja, hogy fiatal játékosaik közül azokat, akik erősítést jelentenek a mi csapatunknak kölcsönbe adják. Hosszabb távon azt szeretnék, ha a Nyíregyháza Spartacus FC is meghonosítaná azokat az elveket amelyeket ők alkalmaznak. Szakmai tapasztalataikat is hasznosíthatnánk. Javasolják, hogy a két klub alkalmas időpontban közös edzőtáborozásokon vegyen részt. Olyan gesztus értékű javaslatokat tettek, amelyek jelzik komolyan gondolják az együttműködést.

  Azt is megtudtam, hogy nyomon követték a szereplésünket. A szereplésünkkel kivívtuk a Kijevi Dinamo vezetőinek elismerését. Volt egy tanácsuk is, amelyet érdemes megfontolnunk. A Dinamo évek óta résztvevője a Bajnokok Ligája sorozatnak. Tapasztalataik alapján elmondták, hogy akkor érdemes az UEFA kupasorozatra kijutásról gondolkodni, ha erre a klub minden tekintetben kellő mértékben felkészült, és a magyar bajnokság meghatározó csapatává vált az együttes.

  Abban is egyetértettünk, hogy a fokozatos csapatépítés és szakmai fejlődés lehet az alapja a nagyobb sikereknek. Ezért érett és a klubunk anyagi helyzetéhez képest drága kijevi játékosok ide hozatalában nem gondolkodunk, mert az nem szolgálja hosszútáv ú érdekeinket.

  Megbeszéltük a Yuriy Shevellel történteket is. A kijevi klub vezetői egyetértettek a döntésünkkel, és úgy gondolják ez szolgálja a klubunk és a játékos érdekeit is.

  A téli szünetben is érkezhet Kijevből fiatal tehetséges labdarúgó a klubunkhoz. Konkrét neveket csak akkor említünk, ha már a döntések megszülettek.

forrás: szpari.hu

Kommentár nélkül - belváros anno...

2008.12.07. 12:25 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: nyíregyháza belváros

 Jókai tér

 

Kossuth tér

Bővül a Pláza! De minek?

2008.12.06. 19:05 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: pláza nyíregyháza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vg.hu értesülése szerint a Ségécé cégcsoport tulajdonában levő több pláza, így a Nyír Pláza is bővülni fog.

Érdekes a hír, mert érthetetlen. Mi nem fér el a mostaniban? Vagy ki? Vagy túl nagy a parkoló, be kellene azt is építeni?

Vagy a Főépítész Úr úgy gondolja, kevés még a beton, meg az üvegfelület városunkban?

Rájöttem!

Az ablakmosó-lobbi van a háttérben, más nem lehet!

Szíven rúgta a sporit

2008.12.06. 05:26 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: foci karate

 

 

 

 

 

  

A múlt vasárnapi Bököny-Kálmánháza-meccsen a bökönyiek hátvédje sárgalapot kapott, ezután terítette le egy karaterúgással a játékvezetőt.

Öt évre eltiltották azt a játékost, aki a múlt hét végén nekifutásból szívtájékon rúgta a játékvezetőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bököny-Kálmánháza megyei másodosztályú meccsen. A bíró összeesett a pályán, jelenleg is betegszabadságon van bordazúzódásai miatt. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Labdarúgó-szövetség elsőfokú döntése ellen a bökönyiek 15 napon belül nyújthatnak be fellebbezést. A szövetség fegyelmi- és versenybizottsága az eltiltás mellett 80 ezer forintos pénzbírsággal is sújtotta a házigazda bökönyi klubot. A csapat pályáját fél évre bezáratta, ezért hazai mérkőzéseiket csak a falutól 10 kilométerrel távolabb játszhatja majd le a csapat. 

Hajdu Pál, a kálmánháziak vezetőedzője szigorúbb döntést várt. A 80 ezer forintos pénzbüntetést nem tartja elrettentő erejűnek. 

Tömegverekedés tört ki, az öltözőből hívták a rendőröket

A múlt vasárnapi mérkőzés a 85. percben szakadt félbe. A bökönyiek hátvédje sárgalapot kapott, ezután terítette le egy karaterúgással a játékvezetőt. A mérkőzés után tömegverekedés volt a pályán, kb. negyvenen rúgták-ütötték egymást. 

A kálmánházi csapat tagjai a dühöngő helyi szurkolók elől az öltözőbe menekültek, onnan hívták a rendőröket.

forrás: hirszerzo.hu

2 milliárd a Budapest-Nyíregyháza vasútvonalra (egyelőre a megvalósíthatósági tanulmányra)

2008.12.05. 15:05 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: vasút

Az Európai Bizottság (EB) több vasútfejlesztési programról döntött pénteken: összesen 1,7 milliárd euró értében (440 milliárd forint), köztük 8 millió eurót (2 milliárd forint) szánnak a Budapest-Nyíregyháza vasútvonal korszerűsítésének megvalósíthatósági tanulmányára.

Az EB közlekedéspolitikáért felelős alelnöke, Antonio Tajani pénteken egy veronai konferencia alatt írta alá a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN) projektjeiről szóló döntést. A beruházások Olaszországban, Ausztriában, Franciaországban, Németországban, Szlovéniában és Magyarországon megvalósítandó vasútfejlesztési feladatokra vonatkoznak.

"Különösen büszke vagyok arra, hogy a Bizottság ma elfogadta a 11 projekt finanszírozásának határozatát. Ez a lépés nagyban hozzájárul a Brenner-alagút, valamint a Torinó és Lyon közötti Mont Cenis alagút megvalósításához. 

A mostani befektetés is azt bizonyítja, hogy rövid távon az infrastruktúra-fejlesztési projektek felgyorsításával, középtávon pedig annak az alapvető vasúti hálózatnak a létrehozásával tud az Európai Unió megfelelően reagálni a gazdasági válságra, amely fenntartja Európa versenyképességét, és megfelel az éghajlatváltozás által támasztott kihívásoknak" - mondta Tajani alelnök.

A TEN jövőjéről szóló konferenciának azért Veronát választották színhelyéül, mert a Berlin-Palermo és a Lyon-Budapest vasúti tengely kereszteződésében található, és Brüsszel mindkét projektet jelentős részben finanszírozza.

forrás: hirszerzo.hu

Mikulásgyár Nyíregyházán is!

2008.12.05. 15:01 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: mikulas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ismér kinyit a már jól ismert Mikulásgyár, ezúttal Nyíregyházán is nyitnak üzemet!

A nyíregyházi helyszín: Nyír Plaza 4400 Nyíregyháza, Szegfű u. 75.

Nyitvatartás: minden nap 10:00-20:00 között

Részletek: http://www.mikulasgyar.hu/

Valami Amerika Nyíregyházán

2008.12.05. 05:14 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: amerikai nyíregyháza football tigers

"A második játékrészben Vasyl Jordan végezte el a kirúgásokat, megmutatva ezzel, hogy kilenc játszott év alatt, sok mindent meg lehet tanulni errõl a játékról. A hazai OL a mérkõzés elõrehaladtával sem talált magára, nem tudtak felnõni a többiek Ragány Róbert és Gõdény György szintjére, két ember pedig nem tud hatékonyan mûködtetni egy ilyen kaliberű falat."

Ha nem lenne itt a plakát, tudnád, milyen sportról van szó? Tudtad, hogy Nyíregyházának is van amerikai-foci csapata? Mostanában gyakran hallani róluk. Legutóbb a kaposvári Vörös Design Goldenfox csapatát verték 27:0-a a nagykállói arénában.

Most nyílt napokat tartanak, bár kicsit megkésett a reklám, de a 13-ai alkalomra még elmehetsz! Nézzük meg őket együtt!

Egy kis szabályismertető addig is (a tovább gomb után):Mi lesz Veled, Műtrágya-király?

2008.12.03. 15:51 | Nyíregyblogger | 4 komment

Címkék: nyíregyháza bige műtrágya

Bige Úr gondokkal küzd, őt is elérte a válság.

Október 21-én leállt a péti Nitrogénművek termelése, a cégnek finanszírozási gondjai vannak. „Az idén februárban az OTP zárolta a cég forgóeszköz számláit, és már nem újította meg a kifutó forgóeszköz-hiteleket. Bár a cégünk még a 2014-ben lejáró hiteleit is előtörlesztette, egy 4,96 millió eurós (1,3 milliárd forintos) tartozás miatt továbbra is jelzálog van a 102 milliárd forintos eszközállománnyal bíró cégen, ezért más bankok sem tudnak hitelt adni a vállalkozásnak." Így magyarázta a leállást Bige László.

Az Urat ismerő bankárok jellemzéseként azt mondták, hogy tárgyalási stílusa inkább magyaros, a külföldi bankárokkal nehezen érti meg magát.

Azért nem kell őt félteni, úgy gondolom. Szabadidejében szívesen vadászik :)

forrás: fn.hu

( a fotó természetesen csak illusztráció, ez nem Bige Úr helikoptere!)

Hotspot a Torzóban

2008.11.17. 08:10 | Nyíregyblogger | 3 komment

Címkék: wifi hotspot belváros korzó

 

 Az indexkelet.hu értesülése szerint november végére kiépítik a rendszert, így ingyen netezhetünk a Torzóban, persze ha van wifi-s laptopunk, vagy erre alkalmas egyéb eszközünk.

Sőt. december elejére internet-terminálokat is ígérnek. Ez valószínűleg pc-ket jelenthet.

Netezni legalább lehet a Torzóban!

Hol lehet még a városban ingyen netezni?

Írd meg, állítsuk össze mi is a város wifi/hotspot térképét!

Hát nem csodaszép?

2008.11.16. 09:27 | Nyíregyblogger | 4 komment

Címkék: nyíregyháza belváros

 

 

 

 

 

Gyönyörű új belvárosunk, novemberi fényében.

Ugye, csodaszép?!

Kinek mi jut róla eszébe?

Márvány után arany

2008.11.13. 08:09 | Nyíregyblogger | 4 komment

Címkék: nyíregyháza arany nyírfa

A korzó gyönyörű márvány homlokzata után jön a Nyírfa áruház felújítása, legalábbis homlokzatilag.

Szép, aranyszínű lesz. szép, modern.

Szép lesz, főleg a szomszéd épület mellett.

Nem kellene már főépítészt cserélnünk?

 

Bezár a korzó?

2008.11.12. 21:26 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: nyíregyháza korzó

Meg nem erősített hírek szerint a nemrég megnyílt Korzó üzletház 2009-ben már nem fogadja a városlakókat, legalábbi nem a jelenlegi formájában.

Az ok: a gazdasági világválság.

Igaz lehet a hír?

14 milliárd 7 leader csoportnak!

2008.11.12. 21:03 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: nyíregyháza leader támogatás

Hét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vidékfejlesztési közösség együttesen több mint 14 milliárd forint összegű támogatást kap a Leader-program keretében - közölte Tisza András, a nyíregyházi helyi akciócsoport munkaszervezetének a vezetője.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A térségben hét, a megye mind a 229 települését érintő Leader Helyi Akciócsoport jött létre, Baktalórántháza, Fehérgyarmat, Mátészalka, Nyírbátor, Nyíregyháza, Tiszavasvári és Záhony körzetében - mondta a területfejlesztéssel foglalkozó szakember. Kiemelte: a közösségek, amelyeknek vállalkozások, civil szervezetek és önkormányzatok a tagjai, az általuk kidolgozott helyi beruházási stratégia megvalósításához kapnak támogatást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében.

November végéig nyújtják be támogatási kérelmeiket, s egyenként 1,8-2,2 milliárd forint összegű fejlesztési forrást használhatnak majd fel.

Az európai uniós támogatásból mikrovállalkozásokat hozhatnak létre, vagy fejleszthetik a meglévőket, munkahelyteremtő céllal. Forrást kapnak továbbá a falusi turizmus fejlesztéséhez, valamint a falufejlesztéshez és a vidéki örökség megőrzéséhez.

Az összesen több mint 14 milliárd forintos támogatás elosztásáról helyi szinten döntenek, tekintettel arra, hogy a Leader Helyi Akciócsoportok ismerik a legjobban a lehetőségeket, s tudják, hol van szükség beruházás megvalósítására a lakosság megtartásához. Tisza András megjegyezte, hogy egy-egy projekt általában maximálisan 50 millió forint támogatáshoz juthat. Hozzáfűzte azt is, hogy a nagyobb városoknak csak a külterületi, vagy tanyai településrészei kapnak Leader-forrást.

Az országban 96 Leader Helyi Akciócsoport alakult, amelyek mintegy 150 milliárd forint támogatást költhetnek vidékfejlesztésre a program keretében.

forrás: stop.hu

Velünk együtt élnek a nyíregyházi fák! Csak éltek?

2008.11.12. 18:04 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: nyíregyháza platán

Újabb városrendezési tervek láttal napvilágot.

Ezúttal a Mártírok tere kerül átalakításra, az izraelita templom előtti térrel együtt.

A téren gyönyörű platánok vannak, amik velünk együtt élnek, városunk nagyszerű szlogenje szerint. (A bujtosi nyárfa is velünk együtt élt)

Giba Tamás alpolgármester Úr a következőt nyilatkozta, a szon.hu szerint:

"A Mártírok terén rendeződik az izraelita templom előtti köztér. Ebbe sok minden beleférhet, az is, hogy valóban kivágnak néhány nagy fát."

Beleférhet, valakinek ismét biztos nagyon megéri...

Meddig tűrjük ezt, nyíregyháziak?

Adj egy tárgyat az állatokért!

2008.11.08. 20:53 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: állat

Az Állatbarát Alapítvány meghirdette az Adj egy tárgyat az állatokért akcióját.

Hálásan fogadunk minden felajánlott, jó állapotban lévő tárgyat (pl. dísztárgyak, könyvek, játékok, háztartási eszközök stb.), melyekből Nyíregyházán a karácsonyi forgatagban vásárt rendezhetünk- informálta honlapunkat az Állatbarát Alapítvány munkatársa.

Az alábbi helyszínen várjuk a felajánlásokat:
Állatotthon, Nyíregyháza Csatorna u. 2. szám, naponta 8-16 óráig. December 1-jétől a Kossuth téren felállított Állatbarát Sátorban. A teljes bevételt az Állatotthonban lakó gazdátlan kutyák és macskák élelmezésére, gyógykezelésére fordítjuk. Köszönjük, hogy adományával megszépíti az árva kutyák és cicák karácsonyát!

Bővebb információ kérhető:
Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza Csatorna u. 2. szám
Tel.: 42/727-736, 42/726-524, 20/9605-402;
E-mail: allatbarat@allatbarat.com
Honlap: www.allatbarat.comNagy a csend. Mindenki a sírkövét javítja?

2008.11.07. 09:11 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: nyíregyháza temető

Nagy volt a felháborodás halottak napja előtt, miután a temető vezetése úgy döntött, a veszélyes sírköveket, mielőtt balesetet okoznának.

Volt itt szó halottgyalázásról, kegyeletsértésről, volt nagy háborgás.

Elmúlt a megemlékezés napja, nem hallottunk balesetről.

Az nem hír, hogy nem történt tragédia.

Ha történt volna? ................

Most kedves háborgók, tessék szépen rendbetenni a sírokat, és rendszeresen gondozni azokat, de legalábbis időnként ellenőrizni.

(Az intézkedés szükségességéről csak egy apró adalék: két kisgyerekkel voltunk a temetőben, mellettünk kb. 8 méterre dőlt le egy sírkő, magam segítettem a hölgynek visszaborítani a sírra. Történhetett volna nagyob baj is.)

 

Újra Psyche koncert!

2008.10.29. 21:23 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Október 31-én, pénteken a Club Arsenalban újra Psyche koncert lesz!

 

Újabb koncerttel lepi meg Nyíregyháza koncertlátogató közönségét a Psyche zenekar. Az 1989-ben alakult országos sikereket és lemezmegjelenést is magáénak tudható csapat a nagysikerű 2007. augusztus 29-ei „come back”-je után, újabb koncerttel készül a nagyérdemű elé. A koncert teljesen önálló élő produkció, mely történetesen épp Halloween éjjelén kerül megrendezésre.

 

A színpadon természetesen nem szellemek vagy holt lelkek szórakoztatják majd a közönséget, hanem a Psyche hús-vér zenészei, akik az együttes aktív működése óta is ép testben és lélekben muzsikálnak az ország különböző pontjain.

A zenekar honlapján, a www.psychezenekar.hu-n bele lehet „kóstolni” a muzsikába, ha valaki nem ismerné, vagy már nem pontosan emlékezne a nyíregyházi aktív korszakra 1989 és 1995 között. Az alternatív rock műfaji határait feszegetve a Psychének olyan dalokat köszönhetünk, mint a Túl művelt hozzám, a Golgota, az Ébredés vagy A pillanat virága. A koncert vendége Farkas „Shulcz” Tibor, aki a Psyche előtt és után az időutazás kereteit továbbtágítva ad ízelítőt az említett évek zenei világából.

forrás: rocker.hu

 

Van remény!

2008.10.21. 13:03 | Nyíregyblogger | 2 komment

Címkék: nyíregyháza városháza csabainé

Van remény!

Csabai Lászlóné a tegnapi közgyűlésen úgy nyilatkozott, hogy a Krúdy terembe felszerelt spotlámpák "minden bizonnyal" lekerülnek a mennyezetről!

Úgy legyen!

Csak nehogy ez is a feledés homályába merüljön...

A városháza új díszterme

2008.10.17. 13:12 | Nyíregyblogger | 13 komment

Címkék: nyíregyháza városháza csabainé

Befejeződött városházánk dísztermének felújítása.

A felújításról képösszeállítást láthatunk a szon.hu-n.

Ismét megoszlana a vélemények, csakúgy, mint a szökőkútról.

Polgármester asszonyunk akkor arról beszélt, hogyan lehet elérni, hogy a régi és az új egymás mellett éljen, hogyan lehet megőrizni a város értékeit úgy, hogy közben a legújabb kor vívmányait is befogadják.

Szenes István belsőépítész ezt vallja magáról honlapján:

"Az épület kívül-belül egy gondolatot kell, hogy sugározzon."

Várom a véleményeket, de én rettenetesen szomorú vagyok.

Van, akinek ez tetszik???

 

Nyíregyháza szégyenei közé beférne

Kedvcsináló a Szpari-Diósgyőr meccshez

2008.10.03. 11:29 | Nyíregyblogger | Szólj hozzá!

Címkék: nyíregyháza diósgyőr szpari

Holnap keleti rangadó...